top of page

Mission Statement

Dit kanaal komt er binnenkort aan!
Schaar.png
Recycling.png

Persoonlijk

We beginnen bij jouw verhaal, je wensen, en je smaak en vertalen dit op creatieve wijze naar een ontwerp met een eigen karakter. Steeds ben jij onderdeel van het ontwerpproces. Zo combineren we jouw wensen met onze expertise en krijg jij een persoonlijk ontwerp.

 

Duurzaam

We helpen je bij het maken van de juiste duurzame keuzes en verwerken deze in het duurzaamheidsplan. Wij bouwen met ecologisch verantwoorde materialen, slimme energiesystemen en stemmen het ontwerp af op weerselementen: de zon voor daglicht en warmte, de wind voor ventilatie en de regen voor wateropvang en -gebruik. Zo krijg jij een toekomstbestendig ontwerp dat met je mee groeit.

Kevin Veenhuizen Architects / Bosvilla Sancta Maria Noordwijk zelfbouw
101 Barn in Spierdijk.jpg
Kevin Veenhuizen Architects / Loft interieur Top_Up Amsterdam

Duurzame architect voor uw persoonlijke ontwerp

Ben je op zoek naar een duurzame architect? In dat geval ben je bij Kevin Veenhuizen Architects gegarandeerd aan het juiste adres. Wij ontwerpen gebouwen die gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen zoals de zon, de wind en het regenwater. Onze hybride systemen zetten deze weerselementen om tot duurzame energie voor jouw dagelijks gebruik. Bovendien voorzien de weerselementen onze gebouwen van natuurlijke ventilatie en een grijs water systeem. Omdat deze bronnen altijd aanwezig zijn (en daarmee dus hernieuwbaar), zijn wij van mening dat deze overvloed op efficiënte wijze ingezet moet worden. Indien mogelijk heeft een renovatie van een bestaand gebouw, een aanbouw of een moderne uitbreiding onze voorkeur ten opzichte van slopen en opnieuw bouwen. Sluit dit aan bij uw wensen en ideeën? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken.

150 ZigZag.jpg
Kevin Veenhuizen Architects / Vlinderdak
Kevin Veenhuizen Architects / M3 Consultancy duurzaam kantoor interieur

Wat doet een duurzame architect met bestaande bouw?

Ons architectenbureau heeft zich gespecialiseerd in het (her)ontwerpen van woningen. Dit is vaak een complex proces en voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Wij helpen je dan ook graag bij het maken van een ontwerp dat aansluit bij uw wensen en begeleiden het hele traject met een full-service. Een persoonlijke samenwerking met onze opdrachtgevers staat hierin altijd voorop.

 

Optimalisatie van bestaande bouw uit zich onder andere in het moderniseren van installaties en stroomvoorzieningen. Zo zijn wij bijvoorbeeld in staat een oudere woning te verduurzamen met behulp van onze hybride systemen. Het gasloos opleveren van een comfortabele woon- of werkplek is een must in de huidige tijd. Bovendien maken we te allen tijde gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en houden we bij het creëren van onze ontwerpen gesloten kringlopen in gedachten.

Duurzame architect
Kevin Veenhuizen Architects / dakopbouw Amsterdam
188 Het Gymlokaal.jpg

Locatie specifieke architectuur

Wij ontwerpen met speciale aandacht voor de ruimtelijke en sociale context van een gebouw. Elke locatie beschikt namelijk over eigen unieke, ruimtelijke, sociale en architectonische kenmerken. Wij besteden hier uitvoerig aandacht aan en identificeren de aspecten die we in ons locatie-specifieke ontwerp kunnen opnemen. Hiermee benutten we de mogelijkheden die de locatie biedt. Door een secure selectie van vorm en materiaal, sluit onze architectuur uit zichzelf aan op de genus loci: de ziel van de plek. Onze ontwerpen zijn dus altijd in harmonie met de natuur en omgeving. Een gebouw dient volgens onze zienswijze waarde toe te voegen aan de omgeving waarin het wordt geplaatst. Zo gaat onder andere speciaal de aandacht uit naar een zo laag mogelijke CO2 voetafdruk. 

Esthetische kwaliteit in architectuur

Als duurzame architect in Amsterdam, Rotterdam en omstreken vinden wij het belangrijk om te blijven leren en op de hoogte te blijven van innovaties in design en bouw. Ons uitgangspunt is een goede verhouding tussen het gebouw en de omgeving. Wij ontwerpen gebouwen met bouwmethodes en materialen die het best aansluiten op de specifieke situatie. Elk gebouw en elke omgeving vraagt om een andere strategie, maar in algemene zin gebruiken we zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde materialen die een lange levensduur hebben en welke opnieuw gebruikt of gerecycled kunnen worden. We laten materialen zo veel mogelijk in hun meest natuurlijke vorm terugkomen. Naast het verkrijgen van duurzame materialen, passen we deze materialen zorgvuldig toe, om een hoge esthetische kwaliteit te kunnen waarborgen. Geïnteresseerd in een duurzame bouw of verbouw van jouw woning? Neem geheel vrijblijvend contact op om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn gevestigd als architect in Amsterdam en Rotterdam, maar zijn werkzaam in heel Nederland.

bottom of page