Duurzame architect

Veelal kiezen architecten voor een benadering van een ontwerp waarbij een gebouw slechts een levenscyclus heeft. Als duurzame architect vinden wij het bijzonder belangrijk dat we op de milieu-aspecten letten van de bouw van een woning- of bedrijfspand. De leegstand en het slopen van gebouwen, zoals we dat in bijna iedere stad in het land wel zien, zorgt vaak voor een enorm gebruik van grijze energie en levert daarbij een flinke hoeveelheid afval op. Indien mogelijk heeft een renovatie van een bestaand gebouw, een aanbouw of een moderne toevoeging van bijvoorbeeld een dakkapel, onze voorkeur ten opzichte van het slopen en opnieuw bouwen.

Het optimaliseren van bestaande bouw

Bij het optimaliseren van bestaande gebouwen kun je denken an het moderniseren van de stroomvoorzieningen. Zo kunnen wij een oudere woning bijvoorbeeld geheel zelfvoorzienend maken. Het gasloos opleveren van een comfortabele woon- of werkplek is een must in de huidige tijd. Ook kiezen wij ervoor om Gebruik te maken van duurzame materialen in onze ontwerpen. Niet duurzame materialen komen uit niet-hernieuwbare bronnen. In de praktijk merken wij dat wij, ook bij een project dat moet worden gerealiseerd met een minimum aan kosten, prima uit de voeten kunnen met duurzame materialen. Hier staan wij voor als duurzame architect, voor grote en kleinere projecten.

Een lage CO2 voetafdruk

Tijdens het aanpassen van een woning volgens ons ontwerp, streven we er tijdens het ontwerpen ervan al naar het zo klein mogelijk houden van de CO2 uitstoot bij het project. Hierbij nemen we zaken als vervoer, stroomgebruik, de gekozen materialen en duurzame oplossingen voor in het gebouw in overweging. Het op te leveren pand moet voor lange tijd waardevol zijn voor de opdrachtgever. Met andere woorden, we leveren een pand of een woning op waarbij je kunt rekenen op milieuvriendelijke voorzieningen.

Esthetische kwaliteit in architectuur

Als duurzame architect in Amsterdam en omstreken vinden wij het belangrijk om te blijven leren en op de hoogte te blijven van innovaties in design en bouw. De verhouding tussen het gebouw en de omgeving moet in balans zijn. De binnenzijde van de woning moet voldoen aan jouw wensen en behoeften. Zo zorgen we voor een hoogwaardig esthetisch ontwerp dat we met hybride stroomvoorzieningen en waterbesparende opties uitrusten.

‚Äč

We verwelkomen je graag voor een vrijblijvende kennismaking en vertellen je graag meer over onze diensten. Van het ontwerpen van een aanbouw of een dakkapel tot een nieuwbouw villa, de renovatie van een vrijstaand huis of het updaten van een rijtjeswoning, we staan garant voor kwaliteit.