ZigZag Extension

Type

Residential renovation and new construction

 

Year

2019 (tender)

 

Location

Uithoorn

The Netherlands

 

Program

Multiple generation home with garden room

 

Area

219 m2

 

Model

1:20

 

Client

Private

‚Äč

Brief

For this clients, a middle age couple, the brief was to transform the inherited parental house into a modern home where they can grow old. In the new future proof layout the sitting room can function as a master bedroom with a bathroom nearby.

The central position of the kitchen is emphasised by taking out the ceiling; the double height enable daylight into the space. With round shapes the new and the old blend into each other, and by designing the garden room in the same architecture also the outdoor live in the garden and at the waterside becomes part of the whole.