Vlinderdak

Type

Residential renovation

 

Year

2017-2019 (completed)

 

Location

Amsterdam

The Netherlands

 

Program

Kitchen, lounge

Area

47 m2

 

Model

1:20

 

Client

Private

Team KVa

Kevin Veenhuizen

Guillaume Pfefferle

Odile Nachbauer 

Photos

MWA Hart Nibbrig

Brief

The former outdoor patio was transformed into a comfortable indoor space where the whole family can cook, eat and spend time together. The roof structure filters the daylight and parts of the roof can automatically open for natural ventilation. To meet the functional needs of the client, the complete interior is custom designed.

Press

Bouwwereld

''Waterdicht vlinderdak knap lastig''

De Architect

''Butterfly Roof, uitbreiding woning Amsterdam – Kevin Veenhuizen Architects''

Architectenweb ''Woninguitbreiding onder een vlinderdak''

Archello

''Vlinderdak''