Silhouette

Type

Residential renovation and new construction

 

Jaar

2018-2019 (t/m bouwvoorbereiding)

 

Location

Limmen

The Netherlands

 

Program

Family home

 

Area

165 m2

 

Model

1:20

 

Client

Private

Team KVa

Kevin Veenhuizen

Rosa Steenkamp

Marta Giovannetti

Brief

For this characteristic, freestanding, but compact house in Limmen the task at hand was to create a more spacious, and energy efficient family home. A complete renovation and a double height extension were designed to achieve this goal. The new extensions share a modern design with a nod to the more traditional building style of the old.



The two storey extension at the back shares the same silhouette as the existing house, but is shifted in order to create a welcoming ‘achterom’, the main entrance at the back of the house.