Koekoek

Type

Woningrenovatie en -uitbreiding

 

Jaar

2018 (opgeleverd)

 

Locatie

Amsterdam

Programma

Familie appartement

Oppervlak

94 m2

 

Opdrachtgever

Particulier

Team KVa en samenwerking

Kevin Veenhuizen

Juli Lánczky

Frederik Pöll Bureau voor Architectuur

Fotograaf

MWA Hart Nibbrig

Concept

Het belangrijkste doel van deze uitbreiding was om een tweede slaapkamer toe te voegen, met de mogelijkheid om uiteindelijk een deel van de woonruimte om te vormen tot een derde slaapkamer. Een ongekende luxe in een Amsterdamse benedenwoning.

Door de koekoek, een schuine vouw in het dak van de aanbouw, wordt het mogelijk om inpandig een slaapkamer te creëren met daglicht en natuurlijke ventilatie. Tegelijkertijd wordt de kwaliteit van de woonkamer gemaximaliseerd doordat de volledige breedte van de aanbouw te benutten is.

De wens van de klant was om de keuken als centrale plek in huis te plaatsen en een ruime badkamer met bad te realiseren. Daarom hebben we de centrale gang verlegt naar het midden, die met schuine lijnen toegang biedt tot alle ruimtes.

 

Pers

 

Architectenweb

''Koekoek brengt sfeer en daglicht in Amsterdamse benedenwoning''

Archidat Architectuur

''Koekoek - Amsterdam''

Voor renovatie

Na renovatie