In Between Boxes

Type

Nieuwbouw villa

 

Jaar

2018 (Voorontwerp)

 

Locatie

Driebergen

 

Programma

Open familiewoning

Oppervlak

355 m2

Opdrachtgever

Particulier

Team KVa

Kevin Veenhuizen

Guillaume Pfefferle

Amanda Küster

Concept

Onze opdrachtgever, een gezin van 5, had een woning van één bouwlaag voor ogen met een grote footprint en die is verbonden met het buitenleven.

Het ontwerp legt de nadruk op royale, open gezinsruimtes die zich tussen de meer gesloten ruimtes bevinden. Zo grenzen de open keuken en eetruimte aan een binnentuin en is de hal tussen de slaapkamer overgedimensioneerd zodat deze als speelkamer kan fungeren. Elke slaapkamer heeft daarnaast nog een eigen tussenruimte die diverse functies kan vervullen.

 

De gesloten ruimtes hebben een meer privé karakter waar het individu zich terug kan trekken.

Het daglicht in deze woning valt niet alleen binnen via conventionele gevelopeningen maar ook via de translucente geveldelen en dakramen. In de avond geeft de gloeiende gevel een bijzondere uitstraling.