CLT Bosvilla Oostvoorne

Type

Vrijstaande nieuwbouw villa

 

Jaar

2020 (Ontwerpfase)

 

Locatie

Oostvoorne

 

Programma

Woning voor een gezin met schoonheidssalon

Oppervlak

265 m2

Opdrachtgever

Particulier

Team KVa

Kevin Veenhuizen

Guillaume Pfefferle

Tuana Yildiz

Concept

Midden in het bos ligt dit prachtige kavel. Vier rechthoekige volumes zijn nauwkeurig ten opzicht van elkaar gepositioneerd en gestapeld zodat er een spannende tussenruimte ontstaat. Zo schiet de hoofdingang tussen twee volumes door en zijn er vanuit de centrale hal doorkijken naar de bosrijke omgeving. Onder de overhang is een beschermd terras bedacht.



Door de hoekverdraaiing van de volumes krijgt elke ruimte zijn eigen verbinding met de omgeving. De volumes worden uit CLT (cross laminaten timber) gebouwd, de houten panelen blijven zichtbaar in het interieur.