top of page

Mission Statement

Dit kanaal komt er binnenkort aan!
Schaar.png
Recycling.png

Persoonlijk

We beginnen bij jouw verhaal, je wensen, en je smaak en vertalen dit op creatieve wijze naar een ontwerp met een eigen karakter. Steeds ben jij onderdeel van het ontwerpproces. Zo combineren we jouw wensen met onze expertise en krijg jij een persoonlijk ontwerp.

 

Duurzaam

We helpen je bij het maken van de juiste duurzame keuzes en verwerken deze in het duurzaamheidsplan. Wij bouwen met ecologisch verantwoorde materialen, slimme energiesystemen en stemmen het ontwerp af op weerselementen: de zon voor daglicht en warmte, de wind voor ventilatie en de regen voor wateropvang en -gebruik. Zo krijg jij een toekomstbestendig ontwerp dat met je mee groeit.

Kevin Veenhuizen Architects / Bosvilla Sancta Maria Noordwijk zelfbouw
101 Barn in Spierdijk.jpg
Kevin Veenhuizen Architects / Loft interieur Top_Up Amsterdam

Architect in Amsterdam en omgeving

Tijdens het proces word je tevens ondersteund bij het maken van de juiste duurzame keuzes. Door de uitputting van natuurlijke hulpbronnen staat onze leefomgeving onder druk. Kevin Veenhuizen Architects, architect gevestigd in Amsterdam en Rotterdam, wil samen met zijn opdrachtgevers een positieve bijdrage leveren om dit urgente probleem aan te pakken.

 

Zo hebben wij een werkwijze ontwikkeld waarbij duurzame technieken op slimme wijze onderdeel worden van een inspirerend ontwerp. Denk hierbij onder andere aan het gebruik van duurzame materialen en energiesystemen. Wil je meer weten over toekomstbestendige duurzame ontwerpen en het inschakelen van een duurzame architect? Neem geheel vrijblijvend contact op met  ons architectenbureau in Amsterdam.

150 ZigZag.jpg
Kevin Veenhuizen Architects / Vlinderdak
Kevin Veenhuizen Architects / M3 Consultancy duurzaam kantoor interieur

De circulaire levenscyclus

De circulaire levenscyclus van een gebouw vormt de basis voor onze ontwerpmethode. Wij ontwerpen gebouwen met gesloten kringlopen in gedachten. Onze op onderzoek-gebaseerde ontwerpmethode neemt de gehele levenscyslus van een gebouw in acht. Op deze manier komen we tot strategieën voor renovatie, aanpassingen, specifieke ingrepen, transformaties van functies of (deels) nieuwbouw. Bij renovaties streven we er te allen tijde naar de bestaande kwaliteiten te behouden. In geval van nieuwbouw sluiten we de kringlopen van het materiaal, de energie en het bouwafval. Dit betekent dat we verder kijken dan enkel de bouw van het gebouw: gedurende het gehele bestaan van het gebouw en ook daarna verspillen we zo min mogelijk.
 
Wij ontwerpen duurzame efficiënte gebouwen die concrete oplossingen bieden voor visueel, thermisch en akoestisch comfort. In onze technische uitwerkingen combineren we bewezen ontwerpprincipes met nieuwe, duurzame technieken. Op deze manier zijn we in staat om tot gezonde en duurzame oplossingen te komen die ook over de lange termijn hun dienst blijven doen. Met onze systemen, indelingen en constructies zoeken we naar een samenspel dat resulteert in een optimaal duurzame prestatie van een gebouw.

Architect amsterdam
Kevin Veenhuizen Architects / dakopbouw Amsterdam
188 Het Gymlokaal.jpg

Duurzame keuzes

Heb je een specifiek ontwerp in gedachten voor uw project, maar wil je daarbij wel duurzame keuzes maken? Laat ons je als duurzame architect adviseren. Wist je dat op het gebied van energiebesparende mogelijkheden voor woningen en bedrijfspanden de laatste jaren enorme stappen zijn gezet? Door slim gebruik te maken van deze nieuwe technieken kunnen we bijvoorbeeld een duurzame woning neerzetten die volledig zonder gas functioneert. Nul op de meter! Een renovatie, het ontwerpen en realiseren van een aanbouw- of een dakopbouw, of het volledig transformeren van een pand. Wij maken bij elk project gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en slimme energiesystemen. Bovendien stemmen we het ontwerp af op weerselementen: de zon voor daglicht en warmte, de wind voor ventilatie en de regen voor wateropvang en -gebruik. Zo profiteer je van een toekomstbestendig ontwerp dat met je meegroeit.

Een ecologisch verantwoorde architect in Amsterdam

Respect voor de omgeving van een gebouw staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden het dan ook belangrijk dat onze gebouwen waarde toevoegen. Dus waar we ook aan het werk zijn als architect, in Centrum Amsterdam, hartje Rotterdam of in het Groene Hart, we realiseren projecten die iets toevoegen aan de omgeving of de omliggende natuur. Onze speciale aandacht gaat uit naar het realiseren van een zo laag mogelijke CO2 voetafdruk en een zo laag mogelijke impact op de omgeving. We proberen bij ieder project, de architectuur goed in de omgeving te laten passen. Informeer geheel vrijblijvend naar onze diensten. Wij, van Kevin Veenhuizen Architects, staan voor je klaar wanneer het gaat om een goed ontwerp voor een volledige nieuwbouw, maar uiteraard ook voor kleinere aanpassingen of herbouw.

bottom of page