Architect Amsterdam

Als architect in Amsterdam stellen wij onszelf ten doel om ieder project zo duurzaam mogelijk te benaderen. Dit uit zich in het werken volgens de kringloop methoden voor duurzame energie, voor materialen en voor de omgeving waarin het gebouw staat, of komt te staan. Zo kunnen wij niet alleen bij de renovatie van bestaande gebouwen, maar ook bij nieuwbouw en zelfbouw een waardevolle ruimte opleveren die garant staat voor optimaal leefcomfort met een minimale global footprint.

Persoonlijk comfort en een circulaire levenscyclus

Onze ontwerpmethode is in eerste instantie gestoeld op de aanwezige faciliteiten en de bouw van een bepaald pand. Hierbij sturen we op het aanvullen, renoveren en optimaliseren van aanwezige waardevolle componenten. Op deze manier kunnen we werken met (deels) nieuwbouw, in combinatie met het mogelijk transformeren van bestaande delen van een gebouw. Uiteraard is volledige nieuwbouw absoluut mogelijk. Zo kunnen we van A tot Z een ontwerp realiseren dat volledig gebaseerd is op de wensen van de (nieuwe) bewoners. We ontdekken als architect in Amsterdam graag wat je beweegt en wat jij waardevol vindt binnen een woning die er niet alleen perfect uitziet, maar ook goed voelt.

Een lage energierekening

Op het gebied van energiebesparende mogelijkheden voor woningen en bedrijfspanden zijn in de laatste jaren enorme stappen gezet. Door middel van een goede bewaking van bouwkosten kunnen we een duurzame woning neerzetten die volledig gasloos functioneert. Nul op de meter! Bij een renovatie, bij het ontwerpen en realiseren van bijvoorbeeld een aanbouw- of een dakopbouw, of bij het volledig transformeren van een pand, wij ontwerpen op een zodanige manier dat je volledig zelfvoorzienend zou kunnen zijn. Ook een bestaande villa met een grote oppervlakte, of een vrijstaande woning zijn perfect geschikt voor optimale aanpassingen wat betreft energieverbruik. De hoogwaardige hybride energiesystemen die wij graag gebruiken in onze ontwerpen brengen vaak voldoende energie op om een bron van inkomen te vormen.

Een ecologisch verantwoorde architect in Amsterdam

Wij werken met respect voor de omgeving van een gebouw. Hierbij staat voor ons centraal dat we bouwen met een zo laag mogelijke CO2 voetafdruk. Ons doel is bereikt wanneer het ontwerp van de bouw en de omgeving elkaar op een mooie manier aanvullen. Dat maakt het wonen nog prettiger. Informeer vrijblijvend naar onze diensten. We vertellen je graag meer over de vele diensten die wij aanbieden. Wij van Kevin Veenhuizen Architects zijn er voor een goed ontwerp voor een volledige nieuwbouw, maar uiteraard ook voor kleinere aanpassingen aan bouw.